7 super handige tips om te besparen op de transportkosten

7  Super handige tips om te besparen op de transportkosten

Besparen op transportkosten, is dat mogelijk? Dat is wat jij denkt. Jouw bedrijf is namelijk afhankelijk van transport, want jouw producten moeten toch afgeleverd worden bij jouw klanten. Een groot nadeel daarvan is de kosten die dat met zich meebrengt. Deze kosten kunnen niet altijd doorberekend worden en daarom wil jij ze toch zo laag mogelijk houden, zonder af te doen aan de kwaliteit van het transport. Zelf heb je er misschien nog niet bij stilgestaan, dat er mogelijkheden zijn om juist op deze kosten te kunnen besparen. Om jouw hiermee te helpen, volgen hieronder 7 super handige tips om te besparen op jouw transportkosten.besparen op transportkosten

1  Combineren

Wil jij het transport zo efficiënt mogelijk maken, dan is het van belang om zendingen te combineren. Vaak is het mogelijk om meerdere adressen met dezelfde vracht te vervoeren. De vrachtwagen een rondrit laten rijden met meerdere adressen is efficiënter dan alle adressen apart te versturen. Ga jij besparen op transportkosten, dan moet jij zoveel mogelijk gaan combineren.

2  Grote of meerdere zendingen

Het laten vervoeren van grotere partijen per keer is beter dan het vervoeren van kleinere partijen. Kijk eens samen met jouw klanten of het mogelijk is om zoveel mogelijk grotere partijen in een keer te versturen. Het geeft jouw klant rust, omdat hij in een keer een grotere bestelling kan doen en jij kan de bestelling in een keer klaar maken en je bespaart transportkosten. Je vangt dus twee vliegen in een klap.

3  Afgesproken leverdatums

Besparen op transportkosten is heel goed mogelijk als jij met jouw klant overeenkomt om op bepaalde dagen te leveren. Bijvoorbeeld 1 of 2 keer per week in plaats van iedere dag. Door op deze vaste tijden aan te leveren word de frequentie van leveren minder en kan jij ook gelijk tip 2 toepassen, het maken van grotere zendingen.

4  Wat voor mogelijkheden heeft het transportbedrijf

Heb je al eens gekeken naar de mogelijkheden die het transportbedrijf te bieden heeft. Door het op de dag verzamelen van de goederen door het transportbedrijf en deze op de loods te verzamelen en dan vervolgens per regio/gebied in een vrachtauto te laden en dan uit te rijden is vele malen goedkoper dan het direct bij jouw op te laten halen en dan direct door te brengen naar jouw klanten. Overnight-service leent zich hier uitstekend voor. Het transportbedrijf kan er dan voorzorgen dat jouw goederen samen geladen word in een vrachtwagen die naar de juiste regio gaat.

besparen op transportkosten5   Samenwerken met een bedrijf in de buurt

Samenwerken met een bedrijf in de buurt is ook een goede optie. Neem eens contact op met een bedrijf bij jouw in de buurt en ga samen kijken of er een mogelijkheid is om het transport samen te voegen. Vaak genoeg moeten de producten naar een zelfde adres toe, doordat jullie dan gaan samenwerken hoeft er maar 1 vrachtwagen naar dat adres toe in plaats van twee.

6  Voorkomen van spoedzendingen

Spoedzendingen zijn altijd duurder, dan normale zendingen. Het voorkomen van spoedzendingen is echt een aanrader. Dit is niet altijd mogelijk, maar controleer in ieder geval voor het versturen of de bestelling compleet is. Vraag ook altijd aan jouw klant of het daadwerkelijk met spoed verzonden moet worden of dat het toch met een normale zending verstuurd kan worden. Door hier heel alert op te zijn kan het transport echt veel goedkoper uitgevoerd worden.

7  Vergelijken

Het is altijd verstandig om transportbedrijven met elkaar te vergelijken. Het ene transportbedrijf is het andere niet. De kwaliteit die het transportbedrijf levert speelt zeker een grote rol. Goede kwaliteit is veel belangrijker dan een goedkope prijs. Ga op zoek naar een transportbedrijf met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

 

Doe je voordeel met deze 7 super handige tips en wil je weten wat wij voor mogelijkheden hebben voor jouw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geplaatst in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

logo
logo